miercuri, 30 septembrie 2009

Ciorba de pui cu smantana

IMG_6614

O ciorbita gustoasa si satioasa, minunata pentru cina sau la masa de duminica impreuna cu familia.

Timp: 40min

Portii: 4

Ingrediente: 500g carne de pui (eu am avut 8 aripi superioare de pui), 1 morcov, 1/2 ardei gras, 1 ceapa, 1 felie telina, 100ml suc de rosii (sau 1 rosie), o mana de taitei cu ou, leustean, patrunjel, marar, 1 galbenus, 2 linguri de smantana, sare, piper, 1 lingura de bors praf (sau aprox. 200ml bors proaspat)

Mod de preparare:

Spalam carnea de pui si o punem la fiert in oala cu apa si sare la foc potrivit.

IMG_6601

Luam spuma si dam carnea in cateva clocote. Intre timp curatam legumele.

IMG_6599

Ceapa si ardeiul le taiem marunt iar morcovul si telina le dam prin razatoarea mare. Adaugam si legumele in oala dupa ce carnea e aproape fiarta.

IMG_6602

Continuam sa fierbem ciorba la foc potrivit pentru inca aprox. 10min si apoi adaugam sucul de rosii sau rosia tocata marunt si putina verdeata.

IMG_6603

Dupa alte cateva clocote adaugam taiteii si o lingura de bors praf (sau bors proaspat fiert inprealabil).

IMG_6604

Cand legumele si taiteii au fiert luam oala de pe foc si pregatim galbenusul si smantana pentru dres.

IMG_6605

Batem bine galbenusul cu 2 linguri de smantana si apoi turnam peste ele un polonic de zeama din ciorba in asa fel incat sa ajunga la aceeasi temperatura si sa nu se zdrentuiasca cand le vom turna in oala.

IMG_6607

Adaugam amestecul de smantana in ciorba, amestecam usor si punem oala inapoi pe foc la minim pentru inca 5-10min.

IMG_6609

Adaugam restul de verdeata si luam oala de pe foc.

Ciorbita este gata, poftiti la masa!

IMG_6610

Noua ne place sa o servim fierbinte cu painica proaspata sau prajita si neaparat cu ceapa ;)

IMG_6615

Pofta buna copii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails