marți, 17 iulie 2012

Chinezărie de vită cu pleurotus şi sos de stridii

Chinezărie de vită cu pleurotus şi sos de stridii
Chinezării improvizez mai tot timpul şi mereu ies super. Una dintre combinaţiile care ne-a plăcut mult e următoarea…
Timp: ~30min
Porţii: 3-4
Ingrediente: ~700g carne fragedă de mânzat, 200g ciuperci pleurotus proaspete sau congelate, 2 fire ceapă verde, 2 căţei usturoi, 1/2 ardei iute, 1 linguriţă ghimbir pudră, 2 linguri sos de soia, 1 lingură sos de stridii, 1 lingură zahăr, 2 linguri ulei de arahide, 1 linguriţă amidon de porumb
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa verde, usturoiul şi ardeiul iute.
Chinezărie de vită - condimente Spălăm carnea, o uscăm cu şervete de hârtie şi o tăiem cuburi potrivite.
Chinezărie de vită - pregatim carnea
Încingem uleiul de arahide în wok sau într-o tigaie adâncă şi călim rapid ceapa, usturoiul, şi ardeiul iute cu o linguriţă de ghimbir.
Chinezărie de vită - calim condimentele Adăugăm imediat carnea si călim rapid la foc iute până prinde culoare. Adăugăm un pahar de apă, sosul de soia, zahărul şi fierbem câteva minute.
Chinezărie de vită - adaugam ciupercile pleurotus
Adăugăm ciupercile pleurotus, amidonul de porumb şi sosul de stridii. Dăm în câteva clocote până sosul prinde consistenţă şi gata. Sare nu mai e nevoie că sosul de stridii e foarte sărat.
Chinezărie de vită - fierbem sosul
Servim cu orez fiert sau tăiţei de orez. O bunătate…
Chinezărie de vită cu pleurotus si sos de stridii
Poftă mare!

2 comentarii:

  1. Foarte buna, combinatie inedita pt mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi suna foarte bine combinatia aceasta, dar sosul ala de stridii ma cam intoarce de la a o incerca

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails